Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мая Манолова предлага въвеждането на избирателен район "Чужбина"

Снимка: БГНЕС

Председателят на Гражданска платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова е изпратила до правната комисия на парламента законодателно предложение за промени в Изборния кодекс.

Тя предлага Закон за изменение и допълнение на кодекса, с който да бъде въведен 32-ри МИР в чужбина. Това е съобщила Манолова на пресконференция в БТА - Шумен.

Ако предложението мине, избирателите в чужбина ще могат да гласуват за кандидатски листи и с преференция, а не само за партии и коалиции.

Законопроектът дава възможност и за увеличаване на броя на секциите във Великобритания, които след Брекзит, с настоящата правна уредба, са само 35.


Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави продължават да затягат мерките срещу разпространението на Covid-19. В това число бяха направени или се подготвят промени по отношение на режима за влизане на граждани от България и други страни. Вижте повече: Чехия въведе..

публикувано на 07.03.21 в 00:10

Нови правила за отпътуване от Англия

От понеделник, 8 март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който да посочват, че целта на пътуването им е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения. Законово разрешените..

публикувано на 06.03.21 в 23:04

Ограничения при влизане в Румъния

От 21:00 часа на 6 март 2021 г. са в сила ограничителни мерки при влизане в Румъния. Причината е, че България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона , информира пресцентърът на Министерството на външните работи. По информация на..

обновено на 06.03.21 в 20:17