Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации срещу ареста на Навални в София и Варна

| обновено на 23.01.21 в 16:40
Протест в подкрепа на руския опозиционер Алексей Навални пред руското посолство в София.
Снимка: БГНЕС

Десетки души се събраха пред руското посолство в София, за да изразят недоволството си от ареста на опозиционния лидер Алексей Навални.

„Случилото се с Навални е жесток удар срещу демокрацията, шамар срещу режима на Путин, който вече близо 20 г. безчинства в Русия. Единственото оръжие на Навални е истината, а в Русия за нея се арестува. Нашето мото е „Гледайте Русия и се сещайте за България”, заявиха участници в протеста. Демонстрацията беше организирана от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище у нас.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на Русия във Варна.

Представители на руската общност се събраха пред Генералното консулство на Русия във Варна, в подкрепа на Сергей Навални.
„Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени. Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана“, написа в Туитър външният ни министър Екатерина Захариева по повод на многобройните арести на привърженици на Алексей Навални при масовите граждански протести в Русия.

Снимки: БГНЕС, БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Чужденци, изучаващи български език във Великотърновския университет, представиха ястия от своите страни

Участниците в 47-ото издание на Международния летен семинар по български език и култура във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” се включиха в  интернационална кулинарна вечер. Летен семинар по български език и култура..

публикувано на 01.08.24 в 18:15

Хидроенергийният комплекс "Турну Мъгуреле - Никопол" е в списъка на трансграничните проекти на ЕС

Проектът на "Националната електрическа компания" (НЕК) и румънската "Хидроелектрика" за изграждане на комплекса "Турну Мъгуреле - Никопол" успешно премина етапа на оценка и е включен в Списъка на трансграничните проекти за възобновяема енергия..

публикувано на 01.08.24 в 16:10

Природният газ по-скъп с 4,5% през август

От днес природният газ поскъпва с 4,5 процента и през целия месец ще се продава на цена 60,75 лв. за мегаватчас, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране. На тази цена крайните снабдители и лица, на които е издадена лицензия за..

публикувано на 01.08.24 в 14:27