Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации срещу ареста на Навални в София и Варна

| обновено на 23.01.21 в 16:40
Протест в подкрепа на руския опозиционер Алексей Навални пред руското посолство в София.
Снимка: БГНЕС

Десетки души се събраха пред руското посолство в София, за да изразят недоволството си от ареста на опозиционния лидер Алексей Навални.

„Случилото се с Навални е жесток удар срещу демокрацията, шамар срещу режима на Путин, който вече близо 20 г. безчинства в Русия. Единственото оръжие на Навални е истината, а в Русия за нея се арестува. Нашето мото е „Гледайте Русия и се сещайте за България”, заявиха участници в протеста. Демонстрацията беше организирана от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище у нас.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на Русия във Варна.

Представители на руската общност се събраха пред Генералното консулство на Русия във Варна, в подкрепа на Сергей Навални.
„Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени. Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана“, написа в Туитър външният ни министър Екатерина Захариева по повод на многобройните арести на привърженици на Алексей Навални при масовите граждански протести в Русия.

Снимки: БГНЕС, БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00

Седмицата започва с жълт код за горещо време в 21-а области на страната

В понеделник  ще е слънчево. След обяд над Северна България, към вечерта над централната и на североизточната част на страната ще се заоблачава и на места ще има кратки валежи. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°, в..

публикувано на 28.07.24 в 17:11