Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обществено обсъждане на Законопроекта за защита от домашно насилие

Снимка: архив

На 26 януари омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн обсъждане на Законопроекта за защита от домашното насилие. Дискусията ще започне от 11.00 часа в платформата ZOOM и ще се излъчва в профила на обществения защитник във фейсбук.

Целта на обсъждането е да се чуят всички гледни точки. Сред участващите юристи ще е и правосъдния министър Десислава Ахладова, предаде БТА.
В България не се води официална статистика за жертвите на домашно насилие. По данни на неправителствени организации до два пъти са увеличени обажданията на горещите телефонни линии за помощ на пострадали от домашно насилие, припомнят в съобщението на омбудсмана.

Още от категорията

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

През изтеклата седмица България разхлаби някои от антиковид мерките си, но редица държави направиха промени или подготвят такива по отношение на режима за влизане на чужди граждани на територията им. Вижте: Турция удължи срока на действие на..

публикувано на 17.04.21 в 01:30

Конгресно-конферентни мероприятия могат да се провеждат от понеделник

От понеделник, 19 април, се отварят за посещения детските центрове при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и защитни маски за персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед. С нея се допуска..

публикувано на 16.04.21 в 18:35

Няма пострадали българи при стрелбата в Индианаполис, САЩ

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в град Индианаполис в САЩ, при която загинаха 8 души, а други бяха ранени. За това съобщиха от Министерството на външните работи на България. Генералното ни консулство в Чикаго е в контакт с..

публикувано на 16.04.21 в 16:26