Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Част от ресторантьорите излизат на протест

Снимка: Българската асоциация на заведенията

За 27 януари от 12 ч. е насрочен протест пред сградата на Министерския съвет с настояване заведенията да отворят от 1-ви февруари, а дължимата държавна помощ за затварянето им да бъде плащана навреме. Организатори са Съюза на собствениците на заведения и Българската асоциация на заведенията. Членуващите в тези браншови организации заявяват, че ще отворят за посетители от началото на февруари, въпреки забраната на властите заради противоепидемичните мерки.

От друга браншова организация на Българските хотелиери и ресторантьори вече се договориха със здравния министър да отворят отново на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно в зависимост от епидемичната обстановка.

Още от категорията

Мечокът Костадин от Добрич се събуди от зимен сън

С идването на Баба Марта и топлите дни в началото на месеца в България, все по-голямо става очакването на пролетта. Това в пълна степен се отнася и за мечока Костадин от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, който след повече от три месеца..

публикувано на 07.03.21 в 09:10

Международен творчески проект събира младежи от България и Сърбия

В началото на март започна набиране на кандидати от 16 до 29 годишна възраст за участие в творчески лагери по проект „Младежка арт мрежа“, изпълняван по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия. Неговата основна цел е да създаде..

публикувано на 07.03.21 в 08:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави продължават да затягат мерките срещу разпространението на Covid-19. В това число бяха направени или се подготвят промени по отношение на режима за влизане на граждани от България и други страни. Вижте повече: Чехия въведе..

публикувано на 07.03.21 в 00:10