Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предупреждение за лошо време в Централна и Източна България

Снимка: БГНЕС

Предупреждение за опасно време издаде Националният институт по метеорология и хидрология за 27 януари. Оранжев предупредителен код е обявен за Източна България - в 9 области. Жълт код е обявен в централните райони на страната за снеговалежи, които ще са придружени от силен вятър. Ще има виелици и навявания.

От Министерството на околната среда и водите предупреждават за опасност от наводнения в поречията на реките Тунджа, Марица, Арда и в районите с обилни валежи.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Няма въведени ограничения за леки коли и тежкотоварен трафик по магистралите и основните направления, обявиха от Агенция пътна инфраструктура

Още от категорията

Радио България ви пита за България

По случай Националния празник на Република България и във връзка с 85-ия си рожден ден,  Радио България стартира нова онлайн инициатива . Подготвихме познавателна игра на нашата уеб страница, чрез която искаме да разберем с какво най-често..

публикувано на 03.03.21 в 10:25

Българите отбелязват националния си празник

България отбелязва националния си празник - 3 март, с редица прояви в страната и чужбина. Президентът Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и руските воини, загинали за свободата на България на връх Шипка...

публикувано на 03.03.21 в 10:10
Барелеф със Сирма войвода и четата ѝ, част от скулпторите с лъвове в Скопие

Българските жени в борбите за национално освобождение

Безброй са героите, дали живота си за свободата на България. Сред тях не са малко и българките-героини, които не само са подпомагали бащите, мъжете, синовете и братята си по време на войните, но са се борили и с оръжие в ръка срещу поробителя. За..

публикувано на 03.03.21 в 09:25