Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Испания и Северна Македония разрешиха гласуването на българи от тяхна територия

| обновено на 27.01.21 в 13:04
Снимка: mfa.bg

Испания даде принципно съгласие за провеждането на избори за народни представители за Народно събрание на България на 4 април 2021 г. на територията на страната. За това съобщи българското Външно министерство.

В отговор на запитване от посолството ни в Мадрид испанското Външно министерство уточнява, че след консултации с Министерствата на вътрешните работи и на здравеопазването, към момента няма пречки за провеждане на изборите.

Въпреки това се отбелязва, че трябва да се следят развитието на епидемиологичната обстановка и санитарните мерки към датата на провеждане на изборите.

Северна Македония също даде съгласие в помещенията на посолството на България в Скопие и на българското Генерално консулство в Битоля да бъдат проведени избори за депутати за българския парламент. Това трябва да става при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки.Още от категорията

Българското посолство във Виена

Жулиен Желев от Виена: Няма опашки, изборният ден протича спокойно

В днешния изборен ден сънародниците ни в Австрия гласуват в общо 15 секции, като 9 от тях са разположени във Виена. Останалите са разпределени на удобни места в цялата страна, като в почти всички федерални провинции на Австрия, с изключение на..

публикувано на 02.10.22 в 15:23
Райна Манджукова Снимка: Facebook / ExecutiveAgencyForBulgariansAbroad

Райна Манджукова: България има нужда от гласа на всеки от нас

Призив към българите по света да упражнят конституционното си право в днешния ден и да дадат своя глас за бъдещето на България, отправи в социалната мрежа Фейсбук директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова...

публикувано на 02.10.22 в 13:29

За какво гласуват българите в Румъния?

Сънародниците ни в Румъния също гласуват за парламентарни избори в днешния неделен ден. В северната ни съседка има една единствена изборна секция. Тя се намира в Посолството ни в Букурещ. Гласува се без машини, с хартиени бюлетини и се..

публикувано на 02.10.22 в 11:50