Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предстои откриване на директни полети между България и Саудитска Арабия

Снимка: БТА

Финализирана е работата по споразумение за въздухоплаване между България и Саудитска Арабия. В скоро време то ще бъде подписано от министрите на транспорта на двете страни. Това стана ясно по време на работното посещение на вицепремиера Марияна Николова в Саудитска Арабия.

Откриването на директна линия между България и Саудитска Арабия ще улесни връзките между двете страни и ще даде възможност за стартиране на чартърни програми, съобщи Министерството на туризма.

"Предвид географското си положение страната ни е "Врата към Европа" за страните от Близкия Изток и предоставя достъп до пазар Югоизточна Европа с над 150 млн. потребители и общ пазар на ЕС с близо 500 млн. потребители“, е посочила Николова пред Абдулхади Алмансури, президент на Генералните власти за гражданска авиация на Саудитска Арабия.

Още от категорията

Марияна Николова и Миклош Шолтес

„Бързи зелени коридори“ в туризма обсъдиха България и Унгария

Създаването на „бързи зелени коридори“ в туризма за ваксинирани и възстановили се от Covid-19 обсъдиха днес на среща в София вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Миклош Шолтес, държавен секретар в Министерския съвет на Унгария.  От..

публикувано на 02.03.21 в 19:16

Село Чавдар с палитра от атракции за малки и големи

Китното подбалканско село Чавдар изумява цяла България със своя съвременен европейски облик, с асфалтираните си улици, санираните сгради, подновените тротоари, с детската градина за чудо и приказ и … с честните си управници . Местната власт се е..

публикувано на 02.03.21 в 09:10

Новоселският манастир в рекламно видео на Министерството на Туризма

Съвместно с Асоциацията на българските екскурзоводи, Министерството на туризма изготви серия от рекламни видеа, които представят малко известните кътчета на България. Вижте 2-минутното филмче, посветено на красивия Новоселски манастир „Света..

публикувано на 28.02.21 в 07:15