Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест на собственици и служители на заведения в центъра на София

Снимка: БГНЕС

Собственици и персонал на затворените заради противоепидемичните мерки заведения провеждат национален протест пред Министерския съвет. Те настояват да започнат работа от 1 февруари, предават репортерите ни. Акцията е под мотото "Марш към свободата" и се организира от Асоциацията на заведенията и Сдружението на заведенията в България. От бранша искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов. Протестиращите смятат, че пандемията се управлява неправилно и е отнето правото им на труд, при това без задоволителни решения за компенсации. В протеста има участници от София и други градове на страната. 
Припомняме, че снощи министърът на здравеопазването издаде заповед, според която заведенията могат да отворят от 1 март.

Още от категорията

Проф. Андрей Пантев: Светът не е длъжен да знае за 3 март, ние трябва да помним този ден

На 3 март 1878 г. държавата България възкръсва на европейската политическа карта . Сбъдва се мечтата за Освобождение, за която са се борили и загинали хиляди български книжовници, просветители и революционери. „От гледна точка на..

публикувано на 03.03.21 в 06:10

Споделeно наследство с поглед към бъдещето

Празнична Алея на традиционните художествени занаяти организира на 3 март Регионалната занаятчийска камара - София в курортното градче Банкя. Повод е Националният празник, а целта – красивите изделия на занаятчиите да допринесат за доброто настроение и..

публикувано на 02.03.21 в 22:25

Facebook ще следи за фалшиви новини в България

Социалната мрежа Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип на мрежата, в който ще влязат и двама журналисти – по един от двете страни, ще проверява публикации в социалната мрежа за невярна или подвеждаща информация и такава, която..

публикувано на 02.03.21 в 18:48