Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Призив към българите в Канада да участват в изборите на 4 април

Посолството на България в Отава
Снимка: wikipedia.org

Българското посолство в Канада и генералното консулство в Торонто са ангажирани и ще направят всичко възможно за активно и безпроблемно участие на българските граждани, живеещи в Канада, в насрочените за 4-те април парламентарни избори. 
Отправя се покана за съдействие към организациите на българските граждани, културните центрове, черковните настоятелства и местните български медии в консулските окръзи на посолството в Отава и на генералното консулство в Торонто, с оглед подготовката и организацията на изборите. 
„Призоваваме и всички български гласоподаватели, живеещи на територията на Канада, да участват в подготовката на изборите, като подават заявления за гласуване, а в деня на изборите – да упражнят правото си на глас“, се казва в съобщението, цитирано от БТА. 

Още от категорията

Снимка: Училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк

Златният учител на България Теодосий Теодосиев беше специален гост на българското школо в Ню Йорк

Преди дни преподавателят по физика и един от най-обичаните български учители Теодосий Теодосиев – Тео, посети училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк по покана на своя ученик – д-р Павлин Савов, родител на двама ученици в учебното заведение...

публикувано на 30.09.22 в 13:50

Иван Цанков: Българската общност в Аржентина е лишена от право на участие в тези избори

Иван Цанков живее със семейството си в Аржентина от 22 години, но въпреки това твърди: „Разстоянията и животът на друго място не ни е превърнал в чужденци за България“. Надява се депутатите в новия 48-ми парламент, за който ще гласуваме на 2..

публикувано на 30.09.22 в 13:05

Българите във Флоренция вече имат свое неделно училище

На 25 септември удари първият училищен звънец в новооткритото училище за българчетата във Флоренция. Школото е филиал на неделното училище "Асен и Илия Пейкови", което вече осем години поддържа жива връзката с българския език, култура и традиции сред..

публикувано на 26.09.22 в 19:08