Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сънародниците ни Молдова ще могат да гласуват в Кишинев и Тараклия

Снимка: архив

Външното министерство на Молдова е изразило съгласието на Кишинев да се организират избори за народни представители за Народното събрание на Република България на 4 април 2021 г. Ще се гласува в българското посолство в Кишинев и в Консулството на България в Тараклия.

Заради епидемичната обстановка молдовските власти изискват да се спазват и следват всички препоръки, издадени от националните органи. В случай, че по време на изборите бъде обявено извънредно положение в цялата страна или в определени региони, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение, се казва в съобщението на българското външно министерство. 


Още от категорията

България днес - 3 октомври 2022 г.

В първия брой на "България днес" се спираме на отзвука от проведените на 2 октомври 2022 г. избори за народни представители . Срещаме ви отблизо с български гласоподаватели в чужбина, които не са безразлични към ставащото в родината им и коментират..

публикувано на 03.10.22 в 19:00
Лондон

Сънародници от Великобритания: Слабата избирателната активност не предвещава кабинет с пълен мандат

"Ниската избирателна активност в България отново облагодетелства партиите, които ни управляваха през последните 10-15 години. Те имат своя твърд електорат, който не се променя през годините и изборните резултати го показаха" – коментира в..

публикувано на 03.10.22 в 16:25
Изборната секция в Билерика

Валидността на личните документи се оказа пречка пред сънародници в Америка да гласуват

Във всички секции в Нова Англия активността е повишена в сравнение с ноември, съобщи за Радио България Надя Улман от изборната секция в Билерика. Към 12 часа местно време в Бостън бяха гласували почти двойно повече избиратели /226/, сравнено..

публикувано на 02.10.22 в 22:58