Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици създадоха доброволчески клуб "Заразно добро"

Снимка: targovishtebg.com

В Търговище, ученици в 11 клас от училище „Професор Никола Маринов“ създадоха доброволчески клуб за добротворство,,Заразно добро", предаде БТА. Те са млади хора, които са убедени, че физическата дистанция, породена от Covid-19, не бива да се превръща в социална изолация.

Училищният доброволчески клуб вече има две осъществени мисии.  Младите добротворци са дарили продукти и материали за рисуване на децата от Центъра за временно настаняване в Търговище и са изпратили благодарствени писма до лекарите от МБАЛ - Търговище и до учители, по повод Световния ден на думата "благодаря".

В клуба вече членуват ученици и от останалите паралелки на 11-те класове. Желанието им е да бъде "заразена" с добро цялата училищна общност. Те призовават всеки, който желае да носи усмивки на хората, да подарява щастие и да прави добро, да се присъедини към клуба.

Съставил : Дарина Григорова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04