Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрешиха българските избори в Украйна, Словения, Дания и Йордания

Снимка: mfa.bg

Украйна е уведомила България, че не възразява срещу разкриването на избирателни секции в българското посолство в Киев и в генералното консулство в Одеса за провеждането на българските избори за Народно събрание на 4 април 2021 г.
 

Нота със съгласие за провеждането на избори единствено в секция в сградата на посолството на България в Любляна (ул. „Опекарска” 35) е изпратила Словения.
 
Дания е уведомила, че действащите към настоящия момент ограничения в страната не се отнасят за събирания по политически причини, включително и до провеждането на парламентарни избори. Дава се принципно съгласие за организиране на секции за българските парламентарни избори на територията на Дания. В съобщението обаче се посочва, че все още е трудно да се предвиди какви ще бъдат рестрикциите в страната, свързани с пандемията в периода март-май 2021 г. 

Датските власти очакват посолството ни в Копенхаген да съобщи адресите на избирателните секции, които ще бъдат открити в Дания.

От Кралство Йордания също са информирали посолството ни в Аман, че не възразяват за разкриване на избирателна секция и за провеждането на гласуването в посолството ни.
 
Навсякъде изборите трябва да се проведат при спазване на противоепидемичните мерки в съответната държава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Картина на българче от Лондон намери дом на остров Света Анастасия

Александър Георгиев е едва 14-годишен, когато участва в първото Международното младежко биенале "Българските следи по света – с палитра, камера и слово" в Рим. Събитието, проведено през 2021/2022 г., преминава с голям успех, а картината..

публикувано на 17.08.24 в 05:05

Ученици от неделни училища в Италия издадоха атлас за св. св. Кирил и Методий

Ученици от три български училища в Италия създадоха първия по рода си атлас за светите братя Кирил и Методий. Проектът се реализира по Националната програма "Неразказните истории на българите" на Министерството на образованието, съобщи пресцентърът на..

публикувано на 16.08.24 в 15:48
Снимка: Фолклорна танцова формация „България“ в Централна Англия

На фестивал в Устър, Англия, играха български народни хора

Танцьорите на Фолклорна танцова формация "България" в Централна Англия от школите в Нотингам, Ковънтри и Стаффорд по покана на Формацията за народни танци в Устър "Нестинари-Детелина" представиха страната ни във фестивала Устър Шоу (Worcester Show) в Устър,..

публикувано на 15.08.24 в 17:14