Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийният министър внася яснота за седми блок на АЕЦ “Козлодуй”

Снимка: АЕЦ Козлодуй

Днес изтича срокът, в който енергийният министър Теменужка Петкова трябва да информира Министерския съвет за предприетите действия, както и за резултатите от преговорите за изграждане на ново ядрено съоръжение на площадка №2 в АЕЦ “Козлодуй”. През миналата седмица правителството реши, че ще използва оборудването, поръчаното за АЕЦ “Белене”, за седми блок на козлодуйската централа. Кабинетът обаче не прекрати процедурата за избор на инвеститор в АЕЦ “Белене”. Според Министерството на енергетиката това може да стори единствено Народното събрание, тъй като то е открило процедурата



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Два шведски самолета отменят френските в гасенето на пожарите

В борбата с огнената стихия в Малешевската планина френските самолети ще бъдат отменени от два шведски самолета, съобщи БТА като цитира ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Обстановката на място остава тежка , а на терена са..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

МВР с препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език

От "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" са изготвени препоръки към транзитно преминаващите водачи на румънски, гръцки и турски език. Традиционно в тази част на годината транзитният трафик през страната ни се засилва, като..

публикувано на 31.07.24 в 14:00

Въвеждат се превантивни мерки срещу чума по дребните преживни животни

Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните въвеждат засилени мерки срещу навлизане в България на заболяването чума по дребни преживни животни. Превантивните действия са заради влошената епизоотична..

публикувано на 31.07.24 в 11:50