Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова дигитална платформа ще предоставя независими български артисти

Нова дигитална платформа, наречена Nexus Cultura, ще предоставя на широката публика новини и проекти от независими творци, предаде БТА.

Целта е да се сформира професионална мрежа на културни дейци от различни области и поддържане на актуална и достъпна информация за разнообразни събития и артисти.

Очаква се уебсайтът, подкрепен от Националния фонд "Култура", да стартира в пълния си блясък в началото на лятото.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00