Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песен с „великанска” кауза

Снимка: личен архив

Всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. И това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на семействата в риск в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими.  За да насочи вниманието на обществеността върху тревожните факти от последните години, SOS Детски селища – България стартира кампанията „Стани Великан“. Една от целите ѝ е да бъдат привлечени хора, готови да дарят средства за децата, лишени от родителска грижа или такива, които са в риск да я загубят.

Лице на кампанията, която ще продължи до края на февруари, е музикантът Свилен Ноев. Той дари песента си „Великан“ на SOS Детски селища – България, първата гражданска правозащитна организация у нас, която предоставя директна грижа за деца в риск. В записа участват и музикантите от група „Остава“, на която той е фронтмен. Музиката и текстът са на Свилен, аранжиментът е общ.

„Понякога съм сам, но знам, че с теб съм великан“ – се казва в текста на песента.

„Великан“

А авторът споделя: „Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел.“

Нека припомним, че  SOS Детски селища у нас е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 136 страни по света. Създадено скоро след демократичните промени в България, сдружението осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца.

„С Вашата помощ и подкрепа вярваме, че от всеки малчуган ще израсне голям и силен великан“ – уверени са организаторите.

Редактор: Албена Безовска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35

"Приказка" на P.I.F. с нова версия

Нова и силно емоционална версия на легендарната си песен „Приказка“ ще представят музикантите от група P.I.F. Емблематични имена от българската поп-сцена са сред изпълнителите, които участват в новия запис. Така, вместо с гласа на отишлия си без време..

публикувано на 24.04.24 в 10:15

"Аз и ти" - Дует Мания

Дует Мания е тук с нова песен, този път в сътрудничество с Диян Савов - DJ Dian Solo. Даниела Петкова и Юлия Димитрова са две сестри, израснали в семейство на музиканти. От малки се насочват по пътя на музиката, като Даниела свири и на саксофон. От..

публикувано на 21.04.24 в 10:15