Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песен с „великанска” кауза

Снимка: личен архив

Всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом. И това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на семействата в риск в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими.  За да насочи вниманието на обществеността върху тревожните факти от последните години, SOS Детски селища – България стартира кампанията „Стани Великан“. Една от целите ѝ е да бъдат привлечени хора, готови да дарят средства за децата, лишени от родителска грижа или такива, които са в риск да я загубят.

Лице на кампанията, която ще продължи до края на февруари, е музикантът Свилен Ноев. Той дари песента си „Великан“ на SOS Детски селища – България, първата гражданска правозащитна организация у нас, която предоставя директна грижа за деца в риск. В записа участват и музикантите от група „Остава“, на която той е фронтмен. Музиката и текстът са на Свилен, аранжиментът е общ.

„Понякога съм сам, но знам, че с теб съм великан“ – се казва в текста на песента.

„Великан“

А авторът споделя: „Вярвам, че всяко дете може да стане великан, ако има нужната подкрепа. Надявам се феновете ми и всеки, който може, да подкрепи децата в риск като стане SOS Приятел.“

Нека припомним, че  SOS Детски селища у нас е част от голямото международно семейство SOS Children’s Villages International, което се грижи за близо 2 500 000 деца в 136 страни по света. Създадено скоро след демократичните промени в България, сдружението осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на лишени от родителска грижа деца.

„С Вашата помощ и подкрепа вярваме, че от всеки малчуган ще израсне голям и силен великан“ – уверени са организаторите.

Редактор: Албена Безовска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05