Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 4 април българите ще гласуват в Израел, Бразилия, Мароко и Латвия

Снимка: БГНЕС

Българското външно министерство съобщи, че Държавата Израел е дала съгласие парламентарните избори на 4 април 2021 г. да бъдат проведени в българското посолство в Тел Авив.

Латвия също е информирала София, че дава съгласието си за провеждане на вота на територията на страната, при спазване на всички действащи към този момент епидемиологични мерки.

Бразилските власти приемат провеждане на българските парламентарни избори на 4 април и разкриване на избирателни секции на територията на Бразилия, като местните власти уверяват, че не налагат никакви ограничения за гласуване в дипломатическите мисии или консулските представителства, както и в бившата българска търговска служба в Сао Пауло и на други места, при събиране на необходимите 60 заявления за разкриване на избирателна секция.  Мароко също няма възражения относно откриването на избирателна секция в българското посолство в Рабат. При нужда местните власти ще съдействат за издаването на разрешения за вътрешно и междуградско пътуване, които да позволят придвижване до посолството в Рабат на българските граждани, желаещи да участват в изборите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителственият "Еърбъс" евакуира още 80 българи от Бейрут

От Бейрут за София излетя с правителствения "Еърбъс" втората група от 80 българи, които поискаха да напуснат Ливан. Очаква  се самолетът да кацне в София след 19.00 часа. 89 наши сънародници и членове на техните семейства бяха изведени по въздух..

публикувано на 01.10.24 в 18:50

Част от българите в Ливан са евакуирани с правителствения самолет

Държавата започна извеждането на сънародниците ни, изявили желание да напуснат Бейрут след атаките на Израел срещу Ливан. Част от българите в Ливан вече са евакуирани с правителствения Airbus, предаде репортерката на БНР Мира Стефанова. Самолетът..

публикувано на 30.09.24 в 17:55

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина

Българите в чужбина могат да подават заявления за гласуване на предсрочните парламентарни избори до 24.00 ч. българско време на 1 октомври. До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата в държавите, в които ще се образуват секции извън страната и..

публикувано на 30.09.24 в 13:34