Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентството иска проверка на разходите на правителството

Снимка: архив

Президентът Румен Радев настоява за проверка на изразходваните от правителството на премиера Бойко Борисов милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо. За това се казва в позиция на Радев, разпространена до медиите.

Тя е провокирана от доклада на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ (OLAF), в който се посочва, че България трябва да върне 6 млн. евро европейско финансиране за нарушения при обществена поръчка за доставка на автомобили за МВР.

Още от категорията

Влизането в България – със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

От  24  април  разрешава  присъственото обучение в образователните центрове  при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерът на БНР..

публикувано на 23.04.21 в 16:58

Влизането в България - със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

От утре се разрешава присъственото обучение в образователните центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това е обявил здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерката ни Мила..

публикувано на 23.04.21 в 15:55

Не се изисква карантиниране за пътуващи транзитно към Албания

Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Северна Македония и Гърция, няма да бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина, съобщи българското външно министерство. До 3 май 2021 г. Албания въведе задължителна карантина за период от..

публикувано на 23.04.21 в 12:33