Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позлатяват куполите на храм "Успение Богородично" във Варна

Снимка: БТА

Позлатен е куполът на камбанарията на катедралния храм "Успение Богородично" в морската ни столица Варна. Предстои да бъдат позлатени и останалите куполи.

Позлатяването става възможно благодарение на дарител, пожелал да остане анонимен. Цялостният ремонт на покрива и куполите, започнал през октомври миналата година, е на стойност близо 1,5 милиона евро. Средства са предоставени също от общината, правителството и други дарители. 

Покривът на катедралата не е ремонтиран основно от откриването й през 1886 г. Досега са извършвани само козметични ремонти. Информацията е на БНР - Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09

Тежко пострадало дете в инцидент на морски плаж е транспортирано до “Пирогов”

Деветгодишно момче с множество наранявания беше превозено със самолет “Спартан” от Бургас до столичната болница за спешна медицина “Пирогов”. То беше заклещено снощи в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. “ Две..

публикувано на 03.08.24 в 15:39