Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абдулах Заргар от болницата в Исперих получи българско гражданство

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар, директор на болницата в Исперих.

Роденият в Иран медик беше принуден да напусне ръководния пост заради промени в Закона за публичните предприятия, според които чужд гражданин не може да ги ръководи. 


Близо 7 хиляди души се включиха в гражданска инициатива в негова подкрепа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06