Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна регистрацията на партиите за парламентарните избори

Снимка: Централна избирателна комисия

Централната избирателна комисия започна приема  на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за народни представители, насрочени за 4 април. Заявленията ще могат да се подават до 17.00 ч. на 17 февруари.

Първо се регистрира центристко-дясното политическо обединение "Демократична България". За да стане това, от обединението са чакали пред ЦИК 24 часа.

Те за малко изпревариха партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България".

Досега през последните години винаги първа се регистрираше партия ГЕРБ

Още от категорията

Зоран Заев се "прошета" из София

Посещението на македонският премиер Зоран Заев на 17 юни в София започна в минорна тоналност и презастраховане и от двете страни. Ден преди пристигането на делегацията от Република Северна Македония, българското външно министерство заяви, че на..

публикувано на 18.06.21 в 11:56

Между България и Северна Македония има диалог

Република Северна Македония е най-важната, близка приятелска страна и развитието на двустранните отношения са важни за България, а това изисква регулярни контакти, диалог и сътрудничество. Това заяви президентът Румен Радев при срещата си с премиера на..

публикувано на 17.06.21 в 20:25

Изравнени шансове за победа на първите две партии

Партията „Има такъв народ“ и коалицията ГЕРБ-СДС имат изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио. Ако се гласуваше сега двете първи..

публикувано на 17.06.21 в 13:14