Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи от чужбина ще почиват у нас със специални отстъпки

Снимка: rilskimanastir.org

Български хотели, ресторанти и магазини ще предоставят специални отстъпки от цените на своите услуги и продукти на сънародниците ни зад граница, избрали страната ни за своя ваканционна дестинация. От намаленията в цените ще могат да се възползват и представители на етническите български малцинства в чужбина. Кампанията е под наслов „Очакваме ви у дома“, а неин инициатор е Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в партньорство с Министерството на туризма.

По какъв начин сънародниците ни в чужбина ще се възползват от отстъпките в цените?

Кампанията предвижда издаването на специални карти от партньорската програма за лоялност на БХРА. Те ще осигуряват на притежателите им право на съответните отстъпки. Заявки за въпросните карти могат да се правят от всички клубове, сдружения и общности на българи по света.

Колко струва картата и какви промоции предоставя ?

Въпросните карти са безплатни. Притежателите им трябва да заплатят еднократно минимална сума, покриваща производствените разходите за издаването на картата. Впоследствие документът осигурява намаления на услуги и продукти стигащи до 50% . Така желаещите да почиват у нас българи, живеещи в чужбина, ще имат достъп до по-ниски цени в хотели, ресторанти, механи, къщи за гости, магазини за техника, бензиностанции и други обекти, членове на БХРА и партньори на организацията.

Съставил: Венета Николова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15