Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Засега без нови ограничения заради Covid-19

Снимка: БТА

На този етап не се налага въвеждането на нови ограничения в България, въпреки че се наблюдава плавно повишаване на заболеваемостта от Covid-19. Това обяви премиерът Бойко Борисов на работно съвещание с участието на министрите на здравеопазването – Костадин Ангелов, и икономиката – Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб (НОЩ) и ваксинационния щаб.
 

„В България прилагаме възможно най-правилните и либерални мерки, колкото и някои да ги оспорват“, посочи премиерът. Ограничени са били бизнесите, където има струпване на много хора, което е позволило свободното движение на хората.

По данни на председателя на НОЩ Венцислав Мутафчийски, за последната седмица с 10% са се увеличили болните с коронавирус в болниците, а повишението на заболеваемостта на 14-дневна база е с около 40%, в същото време се ускорява процесът на ваксинация. 

Още от категорията

Станимир Бояджиев

Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Изборът е направен по време на проведеното от 3 до 7 май 80-о общо събрание на Европейския студентски съюз (ESU). Сред членовете на новото ръководство вече е и Станимир Бояджиев, студент в Русенския университет „Ангел Кънчев” и заместник-председател..

публикувано на 07.05.21 в 13:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Хърватия ще изгради своя военна база в Косово При посещение в Прищина хърватският външен министър Гордан Радман заяви, че Загреб се противопоставя на всяка промяна на границите в региона. След среща с първия дипломат на Косово Доника..

публикувано на 07.05.21 в 10:16

За седмица новозаразените с коронавирус са намалели с 44%

545 са новозаразените с Covid-19 за изминалото денонощие при 5733 направени теста, сочи Единният информационен портал. Положителни са 9,5% от пробите. Най-много са заразените в София - 92, следват областите Бургас с 86, Варна с 50 и Пловдив с 47...

публикувано на 07.05.21 в 09:12