Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болницата в Исперих вече е с българско гражданство

Снимка: justice.government.bg

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар, предаде БТА. На церемонията присъстваха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Проф Ангелов коментира, че с този акт българският народ иска да изкаже благодарността си към д-р Заргар. „Увеличаваме редиците си с още един български лекар“, каза министърът.

Д-р Заргар заяви, че за него това е „голяма чест и отговорност“. Той благодари на 7 000 българи от Разградско, подписали се в негова подкрепа. И каза, че иска да направи така, че България никога да не се срамува от него. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ се включва в борбата с фалшивите новини

В навечерието на изборите за национален и за европейски парламент Съветът за електронни избори реши да публикува на сайта си надеждни източници на информация. “Колкото повече наближават изборите, толкова по-интензивни дезинформационни наративи..

публикувано на 30.05.24 в 16:27

Над два пъти повече досъдебни производства по сигнали за изборни нарушения

До момента във вътрешното министерство са постъпили 156 сигнала за нарушения на Изборния кодекс, информира службеният вътрешен министър Калин Стоянов. По думите му, броят на сигналите е почти изравнен с подадените на миналогодишните парламентарни..

публикувано на 30.05.24 в 16:24

Казанлък е препълнен с гости за Празника на розата

Огромен е интересът към 121-ото издание на Празника на розата в Казанлък, заяви за БТА зам.-кметът Сребра Касева. Туристическите агенции са заявили посещения на групи от цял свят. За празничните дни 31 май, 1 и 2 юни легловата база в града е изцяло..

публикувано на 30.05.24 в 15:55