Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на болницата в Исперих вече е с българско гражданство

Снимка: justice.government.bg

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверение за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар, предаде БТА. На церемонията присъстваха здравният министър проф. Костадин Ангелов и областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Проф Ангелов коментира, че с този акт българският народ иска да изкаже благодарността си към д-р Заргар. „Увеличаваме редиците си с още един български лекар“, каза министърът.

Д-р Заргар заяви, че за него това е „голяма чест и отговорност“. Той благодари на 7 000 българи от Разградско, подписали се в негова подкрепа. И каза, че иска да направи така, че България никога да не се срамува от него. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 2

Във втория брой на „Часът на Радио България…“ ви отвеждаме при наследниците на българските градинари в Унгария и Словакия , за да разберем как провокират интерес у децата си към България, както и каква е спецификата на преподаване на български език..

публикувано на 30.05.24 в 12:00

Нова автогара ще обслужва гостите на Варна

"Новата автогара във Варна ще бъде открита на първи юни. Тя отговаря на всички изисквания за комфорт и безопасност" - съобщи Веселин Михайлов, управител на автогарата. Строежът на автогарата започна през пролетта на 2023 година. Територията й е 8..

публикувано на 30.05.24 в 08:30

Пловдив се готви за "Тепе Джамборе" - маратон през седемте хълма в града

Първият по рода си спортно-културен маратон в България "Тепе Джамборе" ще се проведе в Пловдив. 11-километровото трасе преминава през седемте хълма в града. Надпреварата е на 15 юни, като стартът ще бъде в 18.00 ч. на Бунарджика, а финалът ще е..

публикувано на 30.05.24 в 08:10