Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден за безопасен интернет

Снимка: БГНЕС

На 9 февруари светът отбелязва Деня за безопасен интернет с мотото "Заедно за по-добър интернет", съобщи асоциацията "Родители". Асоциацията и Центърът за безопасен интернет ще отбележат инициативата с онлайн събитие от 10.00 час, излъчвано на живо в страницата на Центъра във Фейсбук.

Започнала като инициатива на Еврокомисията през 2004 г., през последните години проблемът обединява организации и институции в над 140 държави по света. В ЕС основни организатори са центровете за безопасен интернет.

Основна тема на събитието в България ще бъде фалшивата информация в интернет, рисковете, които тя носи и как се разпознава. Идеята е на младите хора от Младежкия панел към Националния център за безопасен интернет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава в сила червеният код за много големи горещини в цялата страна

В четвъртък  ще е слънчево и много горещо. След обяд в Северна България и западните масиви ще се заоблачи, ще духа вятър и на места значително ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 19° и 25°, в София 20°. Максималните ще са от 37° до..

публикувано на 17.07.24 в 19:05

България днес - 17 юли 2024 г.

В „България днес“ на 17 юли ще говорим за транспортните затруднения на българите в Цариброд до работните им места в нашата страна и възможното решение на ситуацията. След това ще припомним историята на едно най-красивите златни..

публикувано на 17.07.24 в 19:00

Българите ще могат да влизат в Беларус без виза и през сухопътните граници

Беларус временно разшири безвизовия режим за България и още 34 страни. Лидерът на Беларус Александър Лукашенко одобри предложението гражданите на 35 държави, вкл. България, да влизат без визи през шосейни и жп гранични пунктове и да остават в страната до 30..

публикувано на 17.07.24 в 18:50