Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ускоряват ваксинацията срещу Covid-19

Снимка: БТА

Всички доставени количества от ваксината на AstraZeneca да се използват за поставяне на първа доза, реши Националният ваксинационен щаб. Така ще бъдат обхванати по-големи групи от населението и ще се ускори имунизацията.

От щаба ще препоръчат на медицинските специалисти да поставят втората доза от ваксината 10 седмици след първата. Членовете на ваксинационния щаб изразиха мнение, че оксфордската ваксина може да бъде използвана за ваксиниране на всички български граждани над 18-години, съобщи здравното министерство.

На заседанието бе уточнено, че отложената поради лоши метеорологични условия днес доставка от ваксината на Pfizer/BioNTech се очаква да пристигне у нас в средата на седмицата, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда ,3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55