Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ускоряват ваксинацията срещу Covid-19

Снимка: БТА

Всички доставени количества от ваксината на AstraZeneca да се използват за поставяне на първа доза, реши Националният ваксинационен щаб. Така ще бъдат обхванати по-големи групи от населението и ще се ускори имунизацията.

От щаба ще препоръчат на медицинските специалисти да поставят втората доза от ваксината 10 седмици след първата. Членовете на ваксинационния щаб изразиха мнение, че оксфордската ваксина може да бъде използвана за ваксиниране на всички български граждани над 18-години, съобщи здравното министерство.

На заседанието бе уточнено, че отложената поради лоши метеорологични условия днес доставка от ваксината на Pfizer/BioNTech се очаква да пристигне у нас в средата на седмицата, предаде БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05