Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Кюстендил ще се носят маски и на открито

Снимка: Ани Петрова

14-дневни по-строги ограничителни мерки влязат в сила от 10 февруари в Кюстендил, заради увеличението на заболелите от Covid-19 в областния център, предаде БТА. Задължително става носенето на маски на откритите обществени места като улици, паркове и др., реши на онлайн заседание Областния оперативен щаб. Ще се засили и контролът на входа на болницата. Всеки който влиза в сградата ще бъде проверяван за температура, но няма да се поставят Контролно пропусквателни пунктове.

За последните денонощие са регистрирани 58 нови болни от коронавирус в града. В местното отделение за ковид болни са настанени 75 души, като двама от тях са интубирани и са на интензивно лечение, а останалите пациенти са на кислород.

Още от категорията

Пътеводител представя историята на българо-испанските дипломатически отношения

Днес посолството на Испания в България представя едно изключително интересно издание, озаглавено „ По стъпките на един испански дипломат в София: Хулио Паленсия. Маршрут и преглед на дипломатическите отношения между Испания и България“. Всъщност, става..

публикувано на 22.06.21 в 12:00

Протест срещу ограниченията на граничния пункт „Илинден-Ексохи“

На 23 юни, собственици на фирми и граждани от Благоевградска област ще протестират срещу ограниченията на гръцките власти за преминаване през граничния пункт „Илинден-Ексохи“. Тежкотоварният трафик може да влиза в Гърция само от 7 до 23 часа. От..

публикувано на 22.06.21 в 09:04

Болните от Covid-19 в страната вече са под 10 000

120 са новозаразените с коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 0,75% от направените 16 070 теста. Най-много са новите случаи в София - 36. Следват областите Пловдив с11 и Благоевград с 9. В 5 области Пазарджик, Разград, Силистра,..

публикувано на 22.06.21 в 08:45