Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови изисквания за детското хранене

Снимка: БТА

Млечните продукти – кисело мляко, сирене и кашкавал, както и месото, които се предлагат в детските градини и училищните столове, задължително трябва да са произведени по Български държавен стандарт. На децата могат да бъдат предлагани и биохрани.

Това предвижда наредба за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните за децата, която влиза в сила от 13 февруари, предаде репортерката ни Веселина Миланова.
 
Според новата наредба храните, приготвени за децата, не трябва да съдържат консерванти, оцветители и подсладители.

Още от категорията

Едва 11,11% от българите са имунизирани срещу Covid-11

93 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 0,64 на сто от направените 14 382 теста, сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София - 39. В 7 области - Кърджали, Монтана, Разград, Силистра,..

публикувано на 24.06.21 в 08:50
Снимка: Facebook /@universitybotanicgardens

Ботаническата градина в София отбелязва празника на билките с базар на лечебни растения

На 24 юни, Еньовден (рождението на Св. Йоан Кръстител), известен в България като празник на билките, ще бъде отбелязан и в Университетската ботаническа градина – София.    През целия ден ще има базар на лечебни и ароматни растения и подправки. Преди..

публикувано на 24.06.21 в 05:35

Представители на бизнеса и граждани настояват за отварянето на „Илинден-Ексохи“

Тази вечер граждани се събраха на протест на пътя Гоце-Делчев-Драма. Повод за  недоволството им е затвореният граничен пункт „Илинден-Ексохи“. След като опитите на регионалните власти в двата гранични района да намерят решение на проблема не дадоха..

публикувано на 23.06.21 в 19:09