Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България отпуска 427 000 евро за проекти за развитие в 4 страни

Снимка: БТА

Правителството реши България да финансира 8 проекта на стойност 333 000 евро в Северна Македония. Те са за подпомагане на образователния процес по време на пандемията за деца от социално слаби семейства от региона на Битоля, Прилеп и Крушево, за преквалификация на хора, загубили работата си в кризата, обучение на училищни психолози и купуване на медицинска апаратура, предаде БТА.

В Молдова парите са за повишаване качеството на образование, опазване на културното многообразие и насърчаване на междукултурния диалог. В Армения и Виетнам ще се финансират социално-хуманитарни проекти.

Още от категорията

Здравните власти съветват да се въздържаме от пътуване до Кипър, Гърция и Турция

Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция заради високите нива на заболяемост от коронавирус през последните две седмици в тези държави. Ведомството..

публикувано на 04.08.21 в 18:23
Снимката е илюстративна

Огънят край Сандански погълна хора, участвали в гасенето на пожар

Група хора от Югозападното държавно предприятие, които участват в гасенето на пожара край Петрово, община Сандански, са били погълнати от огъня, съобщава кореспондентът на БГНЕС. От снощи в района горят 20 декара гора. Предполага се, че вятърът се..

публикувано на 04.08.21 в 17:33

Оранжев код за опасни горещини над по-голямата част от страната

В четвъртък  ще е предимно слънчево. Купесто-дъждовна облачност ще има след обяд над западната половина от страната и на места там ще превали. Има условия за градушки. Дневните температури ще се повишат и ще е много горещо. Максималните температури ще..

публикувано на 04.08.21 в 16:15