Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митко Щерев възроди популярната песен „Хризантеми“ с нов аранжимент

Снимка: архив

Композиторът и основател на група „Диана Експрес“ Митко Щерев възроди една от най-популярните си мелодии „Хризантеми“ по повод рождения си ден (28 януари). Кавърът на песента се появи броени дни след след 75-годишния юбилей на филмовия композитор на 20 век, определен за такъв от Съюза но филмовите дейци на България през 1996 година.

Песента е написана  през 1976 година за примата на българската музика Лили Иванова. Автор на стиховете е Иля Велчев. „Само за няколко месеца „Хризантеми“ стана хит. Направиха го хората, които посещаваха концертите на Лили. И последно, тази песен в продължение на 20 години беше хит и в Русия“ – спомня си Митко Щерев.


Няколко години след записа, в дома му гостува Киркор Киркоров – бащата на Филип Киркоров, с който са близки приятели. Именно той е човекът, който популяризира „Хризантеми“ в Русия. „С текст на руски през последните тридесет години тази песен е изпята от много руски певци. Нещо повече. Има много руснаци, които и сега казват, че „Хризантеми“ е руска песен. Твърдя това, защото почти една година от живота ми мина по турнета в тази необятна страна. Концертирах най-напред с Емил Димитров, после с Лили Иванова и накрая имах няколко турнета с „Диана Експрес“, разказва още Митко Щерев.

Съвсем скоро той се надява да може да заснеме и видеоклип на актуалната версия на „Хризантеми“, а след това започва работа по новите аранжименти на други знакови свои хитове – „Стари мой приятелю“ и „Осъдени души“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25