Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания въвежда задължително карантиниране в хотел за пристигащите

Снимка: архив

В допълнение към действащите в момента мерки срещу коронавируса от 15 февруари 2021 г. Великобритания въвежда по-строги изисквания за влизащите в страната, сред които в някои случаи и карантиниране в хотел. По информация на българското посолството в Лондон от 15 февруари всички пристигащи във Великобритания от страните в т.нар. червен списък (публикуван тук:) трябва да са под карантина в одобрен от правителството хотел за 10 дни. Пристигащите в Шотландия, включително и от България, също трябва да се изолират в хотел за 10 дни.

От 15 февруари 2021 г. британското правителство планира и въвеждане на задължение пристигащите в Англия граждани да направят 2 теста за Covid-19 – на втория и на осмия ден от карантината. Резервациите за хотел и за тестове за COVID-19 ще се правят чрез специален онлайн портал. Очаква се промяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се въвежда информация във връзка с изпълнението на новите мерки (тестове и карантина в хотел).

Информация относно резервация в карантинни хотели и тестове ще бъде публикувана допълнително. Препоръчваме пътуващите редовно да следят за актуална информация на британския правителствен сайт www.gov.uk., съобщи българското външно министкерство. 

Припомня се, че към настоящия момент няма забрана за влизане във Великобритания спрямо пътуващите от България. Всички пътници, пристигащи във Великобритания, са длъжни да предоставят данни за своето пътуване чрез попълване на Passenger Locator Form (наличен на следната уеб страница). Освен това те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 9

В деветия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, говорим за българските училища и българския език зад граница: Предизвикателствата пред българските училища зад граница – говори доц.д-р Адриана Любенова, Пловдивски университет,..

публикувано на 18.07.24 в 12:28

Турция ще продължи да подпомага България в борбата срещу пожарите

Турция ще продължи да оказва на българския народ необходимата подкрепа в отговор на бедствието с пожарите в страната. Това заяви Дирекцията по комуникациите на турското президентство в съобщение, цитирано от БТА. Дирекцията уведомява, че Турция, в..

публикувано на 18.07.24 в 11:59