Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Бавно възстановяване на българската икономика през 2021 г.

Снимка: архив

Икономиката на България ще нарасне тази година с 2.7% от БВП след спад от 4.9% от БВП в първата година от пандемията, а през 2022 г. темпото ще достигне 4.9% от БВП, което е едно от най-високите в ЕС.

Българският туристически сектор обаче трябва да приеме, че летният сезон ще е повторение на този от 2020 г. 

Това е зимната прогноза на Европейската комисия, разпространена днес в Брюксел и цитирана от dnevnik.bg. Прогнозата е съпроводена с предупреждение, че очакванията може да не се реализират поради рисковете около развоя на заразата и забавените доставки на ваксини.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преди летните отпуски е интензивен трафика с леки коли от Румъния, Сърбия и към Турция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция, съобщиха от „Гранична полиция". На границата с Румъния трафикът е интензивен при „Кардам" на изход за товарни автомобили. Интензивен е трафикът и за леки коли на вход и изход по..

публикувано на 28.07.24 в 10:28

Неправителствено сдружение с кампания за справянето с нерегламентираните сметища у нас

Сдружение "BG Бъди активен" отправя покана до НПО организации, спортни клубове и образователни институции с цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи във връзка с кампанията "НЕ на незаконните сметища", с фокус..

публикувано на 28.07.24 в 10:25
Мануел Сарацин

Според Берлин Скопие не може да променя европейския транспортен Коридор №8

Северна Македония не оправда надеждите за конституционни промени и вписването на българите за малцинство, което е основно условие за да започне преговори с ЕС, каза пред БНР Мануел Сарацин, първият в историята на Германия специален пратеник за Западните..

публикувано на 28.07.24 в 09:35