Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С крос "По стъпките на Левски" почитаме националния герой на България

Снимка: архив

С национален крос „По стъпките на Левски“ в град Троян ще бъдат отбелязани 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. За това съобщиха от клуб по ориентиране „Хемус“ – един от организаторите на събитието.
Тази година във връзка с епидемиологичната обстановка няма да има масов старт.
Участници, които са от цялата страната, ще се движат по три маршрута - от 3, 8 и 12 км, по които е минавал националният ни герой Васил Левски, отдал живота си за освобождението на България, до Троянския манастир.
Няма да има награждаване като другите години. Всеки състезател ще получи медал, когато финишира, за да няма струпване на хора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ОБНОВЕНА: Подпалиха се складове за фойерверки край Елин Пелин, разпоредена е незабавна евакуация

Между град Елин Пелин и село Елин Пелин избухна пожар в склад за фойерверки, предаде БТА. В резултат на експлозията двама души – мъж и жена са с изгаряния трета степен и опасност за живота. Разпоредена е незабавна евакуация за жителите на Елин..

публикувано на 25.07.24 в 20:55

Времето се стабилизира, над Източна и Централна България отново ще превали

В петък  сутринта облачността над източната половина от страната ще се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 16° и 22°, в София 16°. Максималните ще са от 27° до 32°,..

публикувано на 25.07.24 в 19:05

България днес - 25 юли 2024 г.

На 25 юли в „България днес“ в контекста на небивалите горещини и бушуващата в страната огнена стихия ви предлагаме две екологични теми – разговаряме с Тома Белев, бивш заместник министър на екологията и директор на..

публикувано на 25.07.24 в 19:00