Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Португалия изисква негативен PCR тест при влизане в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 15 февруари Португалия въведе изискване за негативен PCR при влизане в страната. Тестът трябва да е направен до 72 часа преди пристигането. Изключение се прави само за деца до 2 години, съобщават от българското външно министерство.

Пътниците, които пристигат в Португалия с полети от страни-членки на ЕС или държави от Шенген с над 500 случая на заразени на 100 000 души през последните 14 дни (Чехия, Словения, Испания, Естония и Латвия), освен, че трябва да имат отрицателен тест, подлежат и на задължителна 14-дневна карантина, след пристигане в Португалия.

Изключение от задължителната карантина се прави само при наложителни пътувания и престой в страната не по-дълъг от 48 часа, доказан с билет за обратно връщане. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделци даряват от продукцията си за свои колеги, пострадали при пожарите

Фермери даряват 19 камиона от продукцията си за пострадали от пожари земеделски производители в Южна България. Министерството на земеделието и Югозападното държавно предприятие подпомагат Националното сдружение "Обединени земеделски производители"..

публикувано на 29.07.24 в 15:41

Взрив в завода за целулоза край Свищов, огънят е потушен

Взрив е станал в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов. Двама служители на ведомствената пожарна са с наранявания, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Инцидентът е станал около 11.00 ч. Към момента огънят е напълно овладян..

публикувано на 29.07.24 в 14:16

Задължително спазвайте флаговата сигнализация по българските плажове

Лятото и горещините, обхванали бетонните джунгли, които обитаваме, карат повечето от хората да търсят по-честа и, по възможност, по-продължителна прохлада край различни водоеми и, разбира се, на Черноморието. Попадайки на плажа обаче, някои решават,..

публикувано на 29.07.24 в 11:00