Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Престъпността и достъпът до здравеопазване – основни проблеми за малките населени места

Снимка: БТА

На среща с представители на Националното сдружение на кметствата в България президентът Румен Радев е заявил, че ключово условие за успешното развитие на страната са финансовата самостоятелност и по-голямата свобода при взимането на решения на местно ниво. 

Пред президента кметовете са откроили като основни проблеми пред малките населени места системното несправяне с битовата престъпност и липсата на достъп до здравеопазване. 

Те са поискали „здравеопазването да бъде не търговия, а държавна политика, която да достига и до най-изолираните населени места“. Предстои кметовете да подготвят своите предложения за организационни и законодателни промени, които да улеснят работата на местните власти. 

Още от категорията

Нови правила за влизане в България от държави в червената зона

От четвъртък, 29 юли 2021 г., българските граждани, лицата с постоянно или продължително пребиваване в България и техните семейства, гражданите на ЕС и Европейското икономическо пространство, сезонните работници и чужденците, които придобиват..

публикувано на 27.07.21 в 19:05

Опасно горещо в цялата страна

В сряда  над България ще е слънчево и горещо. На места в югозападната част от страната ще има временни увеличения на облачността, а в планините - и краткотраен дъжд. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще се достигат 35°- 40°. В София..

публикувано на 27.07.21 в 16:15

Няма данни за пострадали българи при експлозията в Леверкузен

Няма информация за пострадали български граждани при експлозията тази сутрин в индустриалния парк за химическа промишленост в германския град Леверкузен, съобщи българското Министерство на външните работи. По информация на генералното ни..

публикувано на 27.07.21 в 14:42