Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Престъпността и достъпът до здравеопазване – основни проблеми за малките населени места

Снимка: БТА

На среща с представители на Националното сдружение на кметствата в България президентът Румен Радев е заявил, че ключово условие за успешното развитие на страната са финансовата самостоятелност и по-голямата свобода при взимането на решения на местно ниво. 

Пред президента кметовете са откроили като основни проблеми пред малките населени места системното несправяне с битовата престъпност и липсата на достъп до здравеопазване. 

Те са поискали „здравеопазването да бъде не търговия, а държавна политика, която да достига и до най-изолираните населени места“. Предстои кметовете да подготвят своите предложения за организационни и законодателни промени, които да улеснят работата на местните власти. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътешествия с изследователска цел и с каузи събират български учени в новосформирания Explorers Club Bulgaria

В началото на месеца деканът на Геолого-географския факултет на Софийския университет проф. д-р Климент Найденов посети бесарабските българи в украинското село Зора, за да направи дарение –  два лаптопа, книги за Атон на професор Румен Пенин, както и..

публикувано на 19.03.24 в 12:00

Йорданка Чобанова оглави Представителството на ЕК в България

Йорданка Чобанова официално оглави постоянното представителство на Европейската комисия в България. Последният пълноправен ръководител на тази позиция беше Огнян Златев, който заемаше поста до средата на 2019 г. От 2016 до 2021 г. Чобанова е..

публикувано на 19.03.24 в 00:25

Слаби валежи от дъжд и захлаждане във вторник

Във вторник , 19 март, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува..

публикувано на 18.03.24 в 20:10