Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Правителството дава 120 лева на най-бедните пенсионери за април

Снимка: архив

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане през април. Това реши правителството. Парите са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност, или от 300 лева и една стотинка до 369 лева. Става въпрос за близо 392 хиляди души.

Пред БНР от профсъюза КНСБ коментираха, че независимо дали това е предизборен ход, бедните имат нужда от тази помощ, а пенсионери питаха, защо не повишат пенсиите, вместо да се дават еднократни помощи.

Още от категорията

Ректоратът на Белградския университет

В Сърбия представят специалността „Български език, литература и култура“

На 11 април, в Деня на отворени врати, Филологическият факултет на Белградския университет ще представи възможностите за изучаване на чужди езици, сред които е и българският. Представянето на специалността „Български език, литература и култура“  е..

публикувано на 10.04.21 в 13:07

В Пловдив строят зелен квартал без автомобили

Огромно запустяло пространство в центъра на един от жилищните комплекси в Пловдив (ж.к. „Тракия“) ще се превърне в квартал от ново поколение, без автомобили. До края на април се очаква да бъде направена и първата копка. Любопитното е, че в надземната..

публикувано на 10.04.21 в 12:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

През изтеклата седмица Covid-19  продължава да разпространява своя обхват по света. В отговор, редица държави направиха промени или подготвят такива, по отношение на режима за влизане на граждани от България и от други държави. Вижте кои:..

публикувано на 10.04.21 в 11:40