Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продавачите на автомобили до 2017 г. ще могат сами да ги отписват

Снимка: архив

Парламентът прие промени в Закона за движението по пътищата, с които старите автомобили, продадени преди 27 декември 2017 г., да могат да се отписват от продавача в КАТ до края на 2023 г. и то само с договора за покупко-продажба.  Целта на промените е да се прекрати порочната практика недобросъвестни купувачи да не регистрират придобито превозно средство и то да остава да се води собственост на продавача. Така последният, при извършване на престъпление с автомобила, не може да защити правата си.

Разпоредбите ще се прилагат и когато собствеността на автомобила е прехвърлена на лице, което не е български гражданин или договорът е сключен извън територията на България, предаде репортерката ни Добрина Карамболова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският щанд на International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2023.

Три български общини се включват в международното туристическо изложение в Париж

Поморие, Варна и София ще представят страната ни на българския щанд по време на международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) TopResa 2024, с още пет туристически фирми. Българското участие на форума, който ще се..

публикувано на 09.09.24 в 08:30

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30