Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продавачите на автомобили до 2017 г. ще могат сами да ги отписват

Снимка: архив

Парламентът прие промени в Закона за движението по пътищата, с които старите автомобили, продадени преди 27 декември 2017 г., да могат да се отписват от продавача в КАТ до края на 2023 г. и то само с договора за покупко-продажба.  Целта на промените е да се прекрати порочната практика недобросъвестни купувачи да не регистрират придобито превозно средство и то да остава да се води собственост на продавача. Така последният, при извършване на престъпление с автомобила, не може да защити правата си.

Разпоредбите ще се прилагат и когато собствеността на автомобила е прехвърлена на лице, което не е български гражданин или договорът е сключен извън територията на България, предаде репортерката ни Добрина Карамболова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Двудневен еко-празник в Елхово представя чиста храна от микро ферми в региона

Елхово е разположено в югоизточната част на Тракийската низина сред плодородно поле между планините Странджа и Сакар. Край градчето преминава една от пълноводните реки в България – Тунджа, а наблизо има 21 села със земеделска земя, които са..

публикувано на 06.09.24 в 08:05

Топъл празничен ден, на места с превалявания

В петък, 6 септември, в повечето райони от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 05.09.24 в 19:45

Депутатите забраниха продажбата на бездимни цигари на непълнолетни

Народното събрание забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия на деца и младежи под 18 години. “Следващата битка, която трябва заедно да проведем, е срещу употребата на енергийни напитки сред..

публикувано на 05.09.24 в 13:22