Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галъп: 7 формации влизат в следващия парламент

Снимка: архив

Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които биха попаднали в парламента, като за две от тях кампанията ще е решаваща.

Това сочи публикувано днес проучване от независимата изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“.

Има и още няколко, които ще се надяват да доближат или дори преминат бариерата (особено ако тя е ниска заради очакваната по-ниска активност) или пък да се борят за субсидия.
Според проучването, 25,8% от решилите да гласуват ще подкрепят коалицията ГЕРБ и СДС, 21,9% - БСП, 13,1% - „Има такъв народ“,  12,4% - ДПС,  6,8% – „Демократична България“, 4,7% - формацията "Изправи се! Мутри вън!", а 4,2% - ВМРО.
Правителството завършва мандата си с нива на доверие от 19% и недоверие от 69%. Парламентът има доверие от 14% и недоверие 73%, сочи още изследването.

Данните са от представително за страната проучване от независимата изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54