Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Всеки ден да се ваксинират минимум 10 000 души

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов настоя всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души. На работно съвещание с Националния оперативен щаб той разпореди да се осигури „зелен коридор" за всички желаещи. Въпреки лекото покачване на броя заболели, мерките няма да се затягат, заяви премиерът. 

Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че ръстът на заболеваемостта все още не представлява опасност за здравната система.

Директорът на столичната болница „Пирогов“ каза, че в заведението са разкрити 5 ваксинационни пункта, където ще се поставят ваксини на „АстраЗенека“.

Председателят на щаба Венцислав Мутафчийски отчете спад в процента на смъртността от коронавирус.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38