Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриха българско туристическо представителство в Полша

| обновено на 22.02.21 в 14:24
Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри българско туристическо представителство във Варшава. С това двете страни ще имат възможността да активизират своето взаимно и ползотворно сътрудничество и след 30 години България отново ще се завърне на туристическия пазар в Полша, заяви министър Николова.

Туризмът е издигнат от българското правителство като икономически приоритет. Целта е да утвърдим България като целогодишна дестинация, каза Николова. Полша е сред 10-те водещи пазара за входящ туризъм. През 2019 г. над 420 000 полски граждани са посетили България, докато през пандемичната 2020 г. са били 85 000, сочи статистиката.

Още от категорията

Дойчин Боянов

Алпинистът Дойчин Боянов написа книга за Витоша

След множество изкачвания на най-високите планини на Земята и достигането до някои непокорявани дотогава върхове в Каракорум и Антарктика, българският алпинист Дойчин Боянов посвети времето си на една по-близка и позната планина – разположената в..

публикувано на 07.03.21 в 10:25
Марияна Николова и Миклош Шолтес

„Бързи зелени коридори“ в туризма обсъдиха България и Унгария

Създаването на „бързи зелени коридори“ в туризма за ваксинирани и възстановили се от Covid-19 обсъдиха днес на среща в София вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и Миклош Шолтес, държавен секретар в Министерския съвет на Унгария.  От..

публикувано на 02.03.21 в 19:16

Село Чавдар с палитра от атракции за малки и големи

Китното подбалканско село Чавдар изумява цяла България със своя съвременен европейски облик, с асфалтираните си улици, санираните сгради, подновените тротоари, с детската градина за чудо и приказ и … с честните си управници . Местната власт се е..

публикувано на 02.03.21 в 09:10