Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 медала от Москва за българската художествена гимнастика

Боряна Калейн
Снимка: БТА

Българските гимнастички спечелиха 12 медала - 1 златен, 4 сребърни и 7 бронзови в първия за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика, който се проведе в руската столица Москва.

Златото е за Боряна Калейн от финала с бухалки, която взе още сребро за лента и два бронза - за обръч и за топка.
„Това беше първото състезание от почти година, като изключим европейското първенство. Атмосферата в Москва беше много по-хубава, отколкото на самото европейско, защото руснаците имаха разрешение залата да бъде пълна на 50%. Това беше уникално. Едно състезание без публика не е истинско състезание“, каза Калейн в интервю за БНР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БЧК и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец провеждат съвместно учение

Над сто участници в доброволните екипи на Българския червен кръст за действие при бедствия и кризи, както и представители на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се включат от днес до 13 сепетември в националното..

публикувано на 09.09.24 в 07:00

Седмицата започва с летни температури

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°. В планините ще бъде..

публикувано на 08.09.24 в 18:30
Иван Демерджиев

Разбираме колко важно е за Делян Пеевски да има нов главен прокурор

Членовете на Висшия съдебен съвет нямат нито юридическото, нито моралното право да изберат следващия главен прокурор при положение, че мандатите им отдавна са изтекли , заяви пред БНР бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. В..

публикувано на 08.09.24 в 15:38