Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 000 ваксинирани през последните три дни

Снимка: БГНЕС

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, стана ясно на съвещание при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. От Щаба отчитат изключително голям интерес сред гражданите след осигуряването на зелени коридори за всички граждани през уикенда. Напомняме, че в петък премиерът Бойко Борисов настоя всеки ден да бъдат ваксинирани минимум 10 000 души. Според Борисов, в следващите дни могат да се имунизират и по 15 000 души дневно, предаде репортерката Цветелина Стоянова.

От днес 25 мобилни екипа започват да ваксинират желаещи в малките и отдалечените населени места. 

В страната са разкрити 318 ваксинационни центрове в Регионалните здравни инспекции, лечебните заведения и поликлиниките. В София работи един денонощен пункт за имунизация срещу коронавирус в университетската болница „Св. Иван Рилски“.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски отчете ръст от 11,3% на настанените в лечебни заведения за седмица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53