Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България откри щанд на хранителното изложение в Дубай

Снимка: sme.government.bg

Седем компании от България представят продукцията си и контактуват с потенциални бизнес партньори от Близкия Изток, Азия, Африка, Европа и САЩ в рамките на едно от най-значимите търговски изложения на хранително-вкусовата промишленост в света – Gulfood.

Събитието, което ще продължи до 25 февруари, се провежда при засилени мерки за безопасност заради пандемията, но остава сред най-мащабните в света. Статистиката на форума сочи, че 71% от изложителите сключват успешни поръчки с контрагенти от изложението.

Националното представяне в Дубай се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съобщи БТА.

Още от категорията

България е балкански лидер по икономическа свобода

България напредва с една позиция в класацията за икономическа свобода на Фондация Heritage. От 36-то място през 2020 г. , сега страната ни е на 35-т а позиция в индекса от над 180 държави. Оценката на България е 70,4 точки от 100..

публикувано на 05.03.21 в 14:08

Очаква се стapтъп визaта да пpивлeчe cвeж ĸaпитaл в Бългapия

Cтapтъп визaтa, ĸoятo cĸopo щe зaпoчнe дa фyнĸциoниpa и в Бългapия, ce oчaĸвa дa пpивлeчe повече чyждecтpaнни инвecтитopи в страната. Дни cлeд ĸaтo тя влeзe фopмaлнo в бългapcĸoтo зaĸoнoдaтeлcтвo, ĸъм нeя вeчe проявяват интepec oт peдицa cтpaни. Тя щe..

публикувано на 02.03.21 в 19:04

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020..

публикувано на 02.03.21 в 16:05