Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БЧК открива контактен център за пандемията в Пловдив

Снимка: Facebook / plovdiv.redcross

Контактен център за подкрепа на хората от последиците на пандемията ще открие днес Българският Червен кръст (БЧК). Той ще се помещава в Секретариата на Областния съвет на БЧК-Пловдив и ще предоставя възможност за връзка с квалифициран психолог, както и информация относно дейностите на организацията и актуалните противоепидемични мерки.

На разположение на нуждаещите се ще бъде и национален телефонен номер 0800 11466, чрез който гражданите ще могат да се свържат безплатно и конфиденциално с консултанти на БЧК.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на Covid-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, съобщиха от БЧК.

Още от категорията

Работи се усилено по ваксинационния сертификат

Всички доставки на ваксини са планирани така, че да бъде осигурена реваксинация за имунизираните с първа доза. Пред БНР - "Хоризонт" заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева уточни, че независимо коя е ваксината, електронната система работи по..

публикувано на 07.03.21 в 11:39

Малко над 287 хиляди българи вече са ваксинирани срещу Covid-19

Новите случаи на Covid-19 за денонощието са 1426, при направени 10 473 теста. Положителни са 13,6 % от пробите, показва справка в Единния информационен портал за коронавируса. Най-много новозаразени има в София - 406, Бургас - 127 и Варна -..

публикувано на 07.03.21 в 09:15

Мечокът Костадин от Добрич се събуди от зимен сън

С идването на Баба Марта и топлите дни в началото на месеца в България, все по-голямо става очакването на пролетта. Това в пълна степен се отнася и за мечока Костадин от Центъра за защита на природата и животните в Добрич, който след повече от три месеца..

публикувано на 07.03.21 в 09:10