Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сертификат се издава след втора ваксина срещу Covid-19

Снимка: bntnews

Сертификат за имунизация срещу Covid-19 гражданите могат да получат само след приложена втора доза ваксина. Това отбелязват от Министерството на здравеопазването във връзка с множество запитвания. 

Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината. 

Всеки, който има издаден квалифициран електронен подпис на свое име, може да разпечата сертификата си, след като влезе в електронното си досие. 

От министерството подчертават, че сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати злоупотреби. Той отговаря на изискванията на държавите-членки на ЕС, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Връщането на наборната военна служба може да дойде на дневен ред, ако не се запълнят вакантните места в армията

Засега не предвиждаме и не предлагаме на българския парламент да връща наборната военна служба , заяви пред БНР служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Той изрази надеждата с повишването на заплатите на военнослужещите от догодина да се..

публикувано на 08.09.24 в 13:38

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02