Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Болници в София спряха "Зелените коридори" - ваксините свършиха

Снимка: БТА

От Военномедицинската академия в София обявиха, че временно се преустановява имунизацията срещу Covid-19 по т. нар. „Зелени коридори“ в лечебното заведение, поради изчерпване на наличните количества ваксини. В здравното заведение обаче продължава имунизирането по отделните фази, съгласно Националния ваксинационен план на страната, и поставянето на втора доза на имунизираните еднократно. За същия проблем съобщиха и от ваксинационния пункт на друга столична болница - "Св. Анна". Пунктовете ще подновят работа, когато им бъдат доставени нови количества ваксини. 

"Когато трябваше да даваме (ЕС - бел.ред.) милионите, ние ги давахме точно, по разписание. А сега, когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят и по този начин поставят под риск ваксинационните ни планове", коментира премиерът Бойко Борисов от Фейсбук забавянето на доставките на ваксини.


Още от категорията

Румънска преводачка е първата записала се за Международния семинар по български

Преводачката Мария Лупеску от Букурещ първа е подала документите си за тазгодишното издание на Международния летен семинар по български език и култура , който ще се състои от 12 юли до 1 август във Велико Търново, предаде кореспондентката ни..

публикувано на 13.04.21 в 19:40

България награди беларуското предприятие, ремонтирало самолетите Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди представители на „558 Авиационен ремонтен завод“ в Беларус, изпълнил ремонтно-възстановителните дейности на самолетите Су-25 на Българските военновъздушни сил и, както и военнослужещи и..

публикувано на 13.04.21 в 18:00

Премиерът Борисов поздрави мюсюлманите за Рамазан

Премиерът Бойко Борисов поздрави мюсюлманите по повод Рамазан чрез пост във Facebook. "Поздравявам всички мюсюлмани за настъпващия свещен месец Рамазан. Желая Ви здраве и благополучие. Уверен съм, че в България ще продължим да живеем в мир,..

публикувано на 13.04.21 в 15:41