Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България иска от Скопие да не си говорят през медиите

Снимка: БГНЕС

„ЕС не работи като Югославия и това го казваме на Скопие от 2019 г. Нашето единствено и постоянно послание към тях е да си говорим искрено, не през медиите“. Това заяви пред bTV външният министър Екатерина Захариева по повод последните разговори с македонския ѝ колега Буяр Османи. Тя потвърди, че са обсъждали предстоящото свикване на междуправителствена конференция и подчерта, че датата трябва да се обяви съвместно.

Не е вярно, че комисията по историческите спорове се е разбрала за Средновековието. Говорихме, че не само че няма напредък, но има и отстъпление, коментира Захариева по повод подновеното на 25-и и 26-и февруари онлайн заседание на смесената двустранна комисия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 9

В деветия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, говорим за българските училища и българския език зад граница: Предизвикателствата пред българските училища зад граница – говори доц.д-р Адриана Любенова, Пловдивски университет,..

публикувано на 18.07.24 в 12:28

Турция ще продължи да подпомага България в борбата срещу пожарите

Турция ще продължи да оказва на българския народ необходимата подкрепа в отговор на бедствието с пожарите в страната. Това заяви Дирекцията по комуникациите на турското президентство в съобщение, цитирано от БТА. Дирекцията уведомява, че Турция, в..

публикувано на 18.07.24 в 11:59